Piedestalen?!

Tänkte berätta lite om ”piedestalen”

Den är uttänkt, framfantiserad av mästerhjärnan i den här duon, Malee. Hon kläckte iden när vi på sensommaren 2010 slet och rev ut inredningen med kofötter, vinkelslip, hammare och såg.

Nästan omedelbart så störde sig malee på hur layouten såg ut mellan soffdel och stickkoj, hon skissade snabbt upp en ide hur vi skulle kunna ha en ”byrå” / ”skåp”, ett nytt stuvutrymme, jag såg fördelarna med en avställningsyta och given plats för elcentral, Hur skulle vi göra då?

Först och främst var vi tvugna att kapa den befintliga delen och fundera på hur bred/djup är en laptop egentligen? Sen var det bara fram med sticksåg och vattenpass, och gå lös på glasfibret.

En grej som vi stör oss på men som man kanske inte tänker så noga är fibrernas riktning i plywooden, när delarna mallades ut så ville vi få ut så mycket av skivorna som man kunde, därav går dem diagonallt istället för lodrät… woups!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ja ni ser om man blädrar bland bilderna, att det blev annorlunda mot var det var tidigare, häromdagen så satte jag mig ganska våldsamt på kanten och listen sprack, så det blev lite backjobb med förstärkningar med breda mahognylister och Epoxi, men det var liksom ett wakeuppcall till att man måste överdimensionera mycket, det är inte det att det inte håller för normalt användande, det är just det att saker och ting tenderar att falla isär när jag är i närheten, ganska magiskt faktiskt. Malee hävdar att jag är oförsiktig och klumpig, att det skulle vara därför, jag hävdar att ingenting är ordentligt konstruerat nuförtiden.. =)

Nu är piedestalen Klar och behöver bara ta loss skruvarna och borra upp hålen för att fästa mahognyplugg så det ser lite proffsigare ut.. sen så på med internationals lack, den Leif på nordsjö sponsrade oss med…

 

pontus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s