I lördags var jag på sea sea, den nyöppnade i haninge, där visade det sig att en gammal kollega jobbade, Thomas. jävligt bra kille, jag har nu flyttat alla mina inköp till haninge, närmare och trevligare än bryggan i skärhomlen..

Så jag bad Thomas att ta fram deras Air- X vindgenerator, Marine, jag har varit sugen på den ganska länge och tittat på Sea Sea´s webshop… men aldrig inte riktigt tänkt köpa en ny, dem är ju förjävla dyra.  men dem begagnade verkar inte ligga tillräckligt länge på blocket och sjunka i pris…  skit samma jag slog till och nu är strömförsörjningen så gott som löst!

I torsdags så lossade jag på en dieselslang för att titta hur illa den var och hur mycket jag behöver byta.  Efter en slang tog jag nästa och nästa och tillslut så lossade jag på allt vad diesel heter, filter, banjoskruvarna, läckoljerör, dieselslang.

Sen på kvällen rotade jag runt pland dem papper vi fick med oss med båten och hittade en faktura på motordelar och diverse renoveringsjobb, jag fick fram ett nummer till Torulf, Torulfs Dieselservice.

Så jag rignde på fredagsförmiddagen, i andra änden svarar en äldre man, lite tvunget och matt, men visst det var torulf, så jag säger att jag äger en L28, gammla tua tua och att han har haft med motorn att göra..

Han ber mig vänta och det rasslar omkring därborta. han kommer tillbaka och upphetsat säger:

-jo, jo, visst, titta… här kan man se… jo jo här mmmmmh…  få se… TUA TUA säger du, jo, jo mmmmh… Farryman två cylindrig motor jo visst den kommer jag ihåg, han köpte den motorn av mig, det här kommer jag väl ihåg.. jo… jo. mmmmh… Vad behöver Ni? slangar sa du? filter… jaha… jo.. jo.. Det fixar jag fö fan!.. jo.. joo..

Så Torulf berättar att han sålde den här Farrymann motorn till Göran cedersström 1980, och installerade den med alla tillbehör eftersom han var den enda farrymann specialisten i sverige på den tiden, och jag tänkte perfekt! han har säkert allt jag behöver, så jag ber om vägbeskrivning då han inte existerar på internet ( kanske låter konstigt men det finns faktiskt folk som inte på nåt sätt har ett elektroniskt liv) Kungsholmen jahaja…

Så jag åker dit, med alla slangar och filter och allt, mitt i stan parker bakom st.eriksgatan eller industrigatan 9, där möter jag en äldre man med cocacola glasögonbottnar, han vinkar in mig till kanten och vi går upp i hans 3 och en halva lägenhet. i hissen berättar han att hyran på maskinverkstaden i årsta blev för dyr så han packa igen den lokalen och flyttade in allt hem till sig.. och in i lägenheten kommer jag och det var inget skämt! han hade verkstaden hos sig, hyllmeter med maskindelar, skruvstäd och slangpressmaskin fastbultat i vardagsrummsbordet, burkar med nipplar, vevstakar i köksskåpen och ja ni förstår…

– jo jo.. visst hmm.. okej, vi behöver få upp dem här pressade slangarna, vi måste ju byta gummit förstår du?!… vi sätter här i skruvstädet… hmmm jo jo…

Och jag tar upp min vinkelklinga och drar igång: rrrRRREEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIII…… mitt i vardagsrummet bara sprutar såna där glödbitar över rummet…Han ler och säger.. det är så här det ska vara grabben, kunden kommer och hjälper till…eeeeeeeeeeeeeee……  jag förstår lite varför han bor så här och vart han kommer ifrån.. wrreeeeeeeooooooo….

Vi pressar alla slangar jag vill ha, han ger mig filter och impellrar och teknisk data och allt…

Annonser

En tanke på “

  1. Shuuu!
    Fett kul att läsa om er båtrenovering! Har länge själv funderat på något liknande eller bygga en till båt från scratch, men aldrig fått arslet ur vagnen. Hojta till om det är något du behöver så ska jag fixa det till ett riktigt bra pris. Vi har även en jäävla massa bra begagnade prylar liggandes på jobbet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s