SOL OCH BÅTBYGGE.

ÄNTLIGEN! sjuuukt skönt att det är varmt och fint väder. Trodde det aldrig skulle komma. Vi har 54 dagar på oss att fixa klart båten, fixa med papper(vet ej vilka än), vaccinera oss, gå till tandläkare, läkare, fixa skeppsapotek, packa ihop lägenheten, lagra alla grejer vi inte vill sälja, sälja av kläder och skit på nån loppis, fixa båtplats, fixa avskedspartey, försäkra oss själva och båt, hmm kanske nytt pass också, tjäna liiite mer pengar, och säkert tusen andra saker som vi inte har tänkt på som måste fixas innan man flyttar från civilisationen. Det roliga är att inget av det jag skrev ovan är planerat. FEMTIOFYRA dagar. Undrar om vi hinner.. Tror vi hoppar lite grejer som tandläkare och sånt onödigt.

Ja och nu skulle man kunna tro att jag är supereffektiv och fixar massa grejer. men neeej jag sitter hemma klockan elva på förmiddagen och spelar fashion story på ipoden. Haha bra planering vi har. Jag tror vi tar det lite som det kommer och fixar allt i sista sekund.

Nu är vi lediga, inget mer jobb. Jag jobbar lite extra bara ibland och pontus jobbar typ två dagar i veckan. Det betyder BÅT och fix. Så om vi fortsätter såhär hinner vi nog.Förhoppningsvis. Man blir ju lite orolig…

nej nu ska jag kolla Pantaenius försäkringar och sen ska jag cykla till båten med picknick. Annars kanske det är nån fin själ som läser, som har tips på billig och bra försäkring för jordenrunt-seglare?? SKRIV GÄRNA för vi har ingen aning.

Slänger in lite bilder: (om ni klickar på bilden blir den större)

Lucka klar, ska bara oljas

Pontus gillar tydligen att slipa

RYGGSTÖDET som jag är sjukt nöjd med. Bakom stödet kan man ställa böcker och annat intressant. HÖGTALARE I HÖRNET!

Tyget är samma tyg som dynorna kommer att vara i. Skummet är från en gammal tältsäng och påhäftat med våld.

Pulpit är på. Luckan är till ankarkätting, och här ska också ett manuellt ankarspel monteras. Gick ej att rotera bild, så ni får vrida på pc:n.

Luckan ner. ska slipas lite och oljas. Förmodligen byts träluckan som man kan ta loss ut,  mot plexi i framtiden.

Så det blir riktigt ljust i båten!

Den snygga spisen som vi fick av Göran. Här har vi byggt ett lock att sätta över eller vad det heter.

Bakom: Skåp till husgeråd. Spisen matchar dynorna och mahognyn, så det ser ut som en 70-tals båt. Det är fint tycker jag.

Klättra ned i båten gör man genom att kliva på två knapar och hålla i sig i två handukshållare i teak från biltema.  (MYCKET billiga handtag)

TAPPA ALDRIG STILEN! Därav spegeln. Mitt mission att alltid vara chic på sjön kan lätt underhållas.

Lägg märke till mahognyinredningen, den är lackad med klarlack typ i fyra, fem lager, sedan ett lager med International Goldspar Satin.

Blev så himla snyggt! Och vi slapp den där blanka äckliga ytan, fick en matt sidenyta istället.

Lätt var det också, glöm bara inte blanda burken ordentligt. Högtalare ser ni där också.

Lilla lilla toan där lite krokar och hållare ska monteras, det finns så lite utrymme för benen där när masten är på, och jag undrar hur det kommer gå för Pontus..

I LOVE YOU International Goldspar Satin. Bordet är kapat, det var alldeles för stort innan.


Pontus slipar det sista, sen ska ett till lager färg på, sen bottenfärg. (Vänd på datorn)

Nu har vi tagit bort båthuset, så vi kan montera grejer. På lördag kommer Jonny och lackar båten jätteblank. Många undrar varför vi valde att måla henne LILA. Det kan jag svara på, Varför inte? Lila är ju såå fint och standardblå är så trååååkiiiiigt. Kanske var lite dumt, för nu kommer vi få onödigt mycket uppmärksamhet var vi än är, och det gillar ju inte jag. Men det tänkte vi ju inte på när vi köpte färg såklart.

Jag solar oftast. Kolla vad brun jag är!

Pontus är nära att bli påkörd av ett flygplan

ÄT_TAJM

Annonser

En tanke på “SOL OCH BÅTBYGGE.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s