Från hav till hav…

Hej bloggi… nu efter massa veckor av toalettläsning har jag vänt sista sidan på GC:s bok; Från hav till hav.. Vissa stycken läste jag om igen extra noga då jag kan hitta information om hur vissa saker borde åtgärdas, och vad som bevisligen fungerar som det ska. Förutom att boken är skriven med djup och inslag av poesi här och där får den ett gott betyg för att vara jorden runt litteratur… också för att det är båten Tua Tua kanske.

Under veckan kämpar vi på med dem sista (känns som dem aldrig tar slut) förberedelserna, dynorna har kommit äntligen, och dem är på syverkstad hos Farmor Ulla, där sitter brudarna och trixar med passformen på tyget som sitter rund dem måttanpassade bitarna. Malee fixar biffen! plus att det är skönt med allt utrymme som finns där i källaren och Ullas hjälp.

Runtom på båten har klarlacken blåsts på av Johnny på 81:ans East coast Marine Custom, Han gjorde ett förträffligt jobb då vi kunde klämma in en tid då varken nån av oss jobbade och regn helvettet hade uppehåll, men nu med lacken på kunde jag fästa på röstjärnen på sidorna och det unika och ashäftiga påsvetsade Engbo Ankarvipp tillsammans med förstagets röstjärn.. HAHA jag är ett GENI!

Efter att jag fäste upp rodret med lite hjälp av hantlangaren Biorn von Blatt, var tvungen och göra lite småjusteringar som att det övre roderfästet var på nåt puckat sätt gängat med M8 bultar i glasfibret, Hmmm det verkade ju vara lite latjolajban så jag var tvungen att göra om det med helgenomgående bult med två snedkapade distanser för att tillse lutningen på fästet.. Ytterligare ett genidrag om jag får säga det själv.

Plåten som man ser är för att det var en sprickbildning precis mellan dom mittersta bultarna, eftersom jag hade gjort ett sånt stort och krävande projekt att renovera, slipa epoxa, plasta förstärka måla och sen kränga på skiten, ett litet projekt i sig kan man säga och sen så märker man att det är en förslitning och en läskig svaghet just där man inte vill ha den… såå jag förstärkt hela delen med genomgående M8 och syrafast 3mm RF plåt.. Genialsiskt verkligen, plus att nu är hon Styv och verkligen fast. rodret då altså. förövrigt så var denna ska i stil med den vi hade på Charlaine, fast då var sprickan i masten och den gick ju av som väntat, och felet var ju att vi inte vidtog åtgärder i tid.

Annars så rullar det på och efter att jag smaskat på bottenfärgen och lite småtrix blir det sjösättning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s