Holland, Holland, Holyland

Vi tycks inte kunna lämna detta land.. Nu har vi varit här i tre, kanske fyra veckor. Men vi trivs, så varför inte. Kan ju också berätta att det är det hemska vädret och de hemska vindarna som hållit oss kvar. Inte för vi har något emot amsterdam, men resten av Holland är väl inte sådär super spännande..

Vi lämnade vår centrala båtplats i Asterdam i måndags, för att ta oss ut i engelska kanalen. Men icke. Vindarna är åt fel håll så vi tog helt enkelt massa förbannade kanaler genom hela holland, med sjuhundrafemtio broöppningar och hälften så många slussar. Det kostade oss totalt 7 euro, så det är väl ok. Undrar om dom betalar någon slags kanalskatt här i Holland?

IAf, tiden i amsterdam har varit fantastisk! Pal, den bästa värden ever, har tagit hand om oss:) Vi har haft kräfskiva och varit på Pride och dansat i regnet, käkat utsökta middagar och druckit Fanta-Rosé.
Första veckan låg vi i Weesp, en kvart utanför storstan, bredvid Petter och hans super-renoveringsprojekt ”Iron Maiden”, en fet stålbåt. Mycket fin kommer den bli. Sen myglade vi till os en gratis båtplats nära Pal så vi kunde ha lite quality time.

Vi har haft två soldagar på ungefär.. Ja sedan vi lämnade Sverige. Igar hade vi halva dagen soligt. Dom säger att det här är den värsta sommaren i holland på evigheter. Vi har träffat massor med seglare som helt enkelt inte kommer någonstans, nån försökte åka till sverige men det gick inte, och kanalkillarna har säkert haft fullt upp senaste veckan eftersom alla ginar genom analerna och struntar i havsseglingen.

Nu är vi i Vlissingen, det är sol och regnar lite pissigt samtidigt. Pontus fyller år på tisdag, och då ska jag baka en tårta. Ska tanka ner ett väder så får vi se om vi kan åka imorgon (måndag), eller senast tisdag. VI SKA UT I ENGELSKA KANALEN. Om vädret inte vill så åker vi ända. Ha!

Laddar upp lite bilder senare, för nu ska jag laga middag. Det blir något med potatis tror jag, vi handlade lite i willemstad igår, det finns skrattande kon i burk som man bara smörar på mackan här! Fantastiskt. Åter till middagen.. Italiensk potatis rösti får det bli.

Just det måste skriva om förra veckan när vi blåste in i en hamn ”Ijmuiden”, i slutet av kanalen som går ut från amsterdam, mitt i natten och sen när vi vaknade nästa morgon var hela båten full med sand! Det var alltså en sandstorm där! Det blåste så in i h-vete och hamnkontoret ville ha tjugoen euro per natt, då tänkte vi NEEJ nu åker vi in kanalerna. Sandstorm alltså, jag öppnade förpiksluckan ovetandes, och plötsligt var hela sängen full av sand. Skit också.
Kan också informera att vi inte längre har några mobiltelefoner eller sånt, så mail funkar bäst. Lägg gärna till oss på skype: Pontus heter: NYLLET2. Malee heter: MALEE86.

Puss och kräm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s