TVÅTUSENTOLV

Nytt år! Inte så mycket nytt att berätta.. Eller jo förresten! Sedan sist jag, (Malee), skrev har vi hunnit fira en fantastiskt jul med mina föräldrar, Pontus familj, Relax= Caroline och Ola och Slapdash= Seth och Jamie. Vi fick låna Anders båt, boomerang, som är en aning större än lilla TuaTua, så vi alla fick plats. Vi käka jansson, köttbullar, lax och massa annat. Det var kul! Alla hade tomteluvor och vi hade två julgranar.

Senare åkte mina föräldrar hem, och Pontus familj hyrde ett hus i Maspalomas, på södra deten av ön, så då följde vi med dit och solade där i några dagar. På nyårsafton tog jag planet till Sverige, landade 23.30. Det var coolt att flyga över Stockholm då. Det var inga moln och jag såg hur det blinkade precis överallt av alla fyrverkerier.

Så nu är jag i Sverige! Anledningen är för att jag var tvungen att fixa nytt pass, mitt gamla har gått ut. Självklart ett plus att träffa några vänner och släktingar! Så nu har jag ett nytt pass, med färgfoto och nymodigheter och allt sånt som det nya passet ska ha. Dock blev fotografiet av mig FULT. Hittills i Sverige har jag hunnit med att: Träffat Enja, Angelica, Jonny och Lucas, Matte och Carro plus barn, Sanna, Farmor, Farfar, Caroline, William, Lasse, Nathalina plus ny man, Gått på bio-Breaking Dawn, fått äta världens godaste stek med brunsås och potatis-lagad av farmor såklart, ätit på Max, ätit på pizza hut, köpt nagellack, kört mammas nya fräscha bil, ätit snö, hållt mig nykter, gått ner ungefär tre kilo, frusit så in i h-vete, blivit irriterad på alla människor, tröttnat på sverige. På tisdag flyger jag tillbaka till Las Palmas.

Nu till viktigare grejer. Vet inte om alla vet detta men vi har bestämt oss för att segla över till karibien, nu på en gång ungefär. Jag åker tillbaka på tisdag och vi seglar på torsdag tror jag. Pontus har förberett massa saker nu när jag varit i Sverige, fixat så TuaTua är i toppskick och vatten och mat och allt som kan tänkas fixas. Besultet tog vi en kväll efter jul tror jag. Satt på grannbåten slapdash och drack vin, sen tänkte vi äääh, kanarieöarna finns det inget spännande på. Inga jobb, spaniens ekonomi är körd, tråkiga människor, alla våra vänner som vi har åker ju vidare till antingen karibien eller brasilien. Ingen idé att stanna och lida! Så vi får snåla och snåla och jobba i västindien. Hoppas, hoppas vi kan jobba där så slipper vi åka hem! OBS! Ni som tycker vi har dålig planering ekonomiskt, kan jag berätta för att vi planerade ju aldrig en typisk världsomsegling. Så vi har aldrig haft så mycket sparat. Tanken var från början att vi ska jobba, varsomhelst där vi trivs. Så vi fortsätter leta efter en plats som vi gillar. Pontus har ju inga problem med jobb, han har gjort några jobb på olika båtar och en crewat till Kap Verde. Så vi klarar oss ett tag till iaf!

Har ingen sladd med mig till kameran, så kan tyvärr inte lägga upp några bilder:( Ska försöka göra det innan vi seglar över.

Nu kom Enja in och vill leka så jag wrapar upp det här nu!

Puss och Kram

En gammal bild från Karibien 2007:

Vi hade det bra då. Längtar faktiskt tills när vi är där. Sola, snorkla, klättra, dyka, sova mitt på dan, bara simma till land från båten varje morgon, åååh vad jag längtar nu!

Annonser

3 tankar om “TVÅTUSENTOLV

  1. I dag drar ni kanske mot Karibien….I går hade vi litet kalas på min födelsedag, o på fredagkväll kommer familjen hit o vi ska äta Toys goda thaimat. Det var så kul att ha dig,Malee, hemma här några dagar. Vi önskar er en fin saglats över atlanten!! Kramar Farmor o Farfar

  2. Hi guys! We miss you so much and ZeBreak as well… you may not had time to have a look at our last post, we experienced a ”difficult” crossing. So, good luck to you both for this fantastic adventure and see you there as soon as Coralie recovers and that we can leave Switzerland.

    Of course Pontus is best, but… If there is one thing you guys should take with, it’s a satellite phone – it may change a dramatic situation into a manageable one. Please Pontus, we pray that you will make the choice to buy or rent one.

    Coralie and Raph

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s