SISTA DAGEN PÅ LAND.. PÅ ETT TAG

Teneriffa. Gud jag är så dålig på att skriva, har ingen fantasi alls om vad jag ska skriva om. Vill iaf berätta att vi har betalat hamnavgift tills imorgon, så imorgon måste vi dra! Vi har bunkrat med mat, vatten, sprit och våtservetter. Pontus seglade ju hit till teneriffa, santa cruz, i måndags, från las palmas. Anledningen var för att jag hittade en billig flygbiljett från Stockholm hit. Så slapp vi las palmas också! Jag anlände i tisdags. Sedan dess har vi lärt känna varandra igen, bunkrat med mat, fixat och donat i båten osv.. Vi har även köpt en satellittelefon. Så nu kan vem som helst ringa oss, och vi kan ringa och skicka sms till alla oroliga anhöriga när vi seglar över atlanten. Hoppas även på att vi kan uppdatera bloggen från den.. Ska försöka pilla till det så det fungerar.

Imorse blev vi väcka av en gaaalen svenne! HOLA SUECOS skriker han och gör inbrott i båten. Petter såklart!! Ja petter bor i amsterdam och har en stor stålbåt som han chillar på i weesp. Kanske ni kommer ihåg från vår tid där i somras. Iaf, det var en trevlig överraskning. Han är här och seglar på ett stort svenskt skepp, Älva, en slags en veckas-kurs för att bli fartysbefäl klass VIII. Så vi var ombord där en stund när dom käka lunch. Ikväll möts vi nog upp och hittar på nåt skoj. Det blir kul en sista kväll på land, med iaf nån man känner. Innan vi korsar atlanten liksom.

Så nu har vi en Satphone som man kan hålla kontakten med. Det kostar såklart en hel årslön att ringa till oss, men här är ett alternativ om ni vill skicka en hälsning:

Nummer till satphonen: +870776477990

Hur man sänder ett textmeddelande till vår satellittelefon. GRATIS!

1: Öppna din email, och gör som du brukar när du ska sända ett mail.

2: I adressfältet skriver du adressen: 870776477990@message.inmarsat.com Detta är alltså vår mailadress, men vi får ”mailet” som ett sms på vår satellittelefon.

3: Skriv ditt meddelande som du vill skicka OBS! max 160 tecken.

4: Skicka mailet som vanligt när du e-mailar någon!

Lite bilder från vår sista tid på kanarieöarna:

Antonio, Aspe och Jim kom på besök i Las Palmas!

Dom ville ju såklart ragga brudar, men som vanligt snor Pontus alla säxy ladies

Några dagar senare kom mina fina föräldrar och njöt av det perfekta klimatet: Inte för varmt, inte för kallt. Mamma fyllde år och vi gick på köttrestaurang och käka KÖTT.

Pontus familj kom också! Härnere på bilden är dom verkligen jätteglada och gillar livet i Las Palmas. NEeej det är en fjantbild, men den enda när dom alla var samlade..

JULAFTON 2011 fick vi låna Anders båt: Boomerang, eftersom vi var så många.. Anders var för närvarande i norge och jobbade.

Vi hade en fantastisk Jul och tack till alla som kom! Mamma Toy och Pappa Biörn, Mamma Helena och Pappa Göran, Syskon: Kajsa och Hanna+Kompis Louisa, Caroline och Ola på Relax och Seth och Jamie på www.theslapdash.com

Pontus familj stannade lite längre än alla andra, hyrde ett hus i Maspalomas, där vi fick lyxen att bo och sola och bada i några dagar tills dom åkte hem till sverige igen.

Nyår firade familjen Nyhlen i maspalomas och Jag åkte till Sverige och fixade pass.

Plötsligt är det mitten på januari och vi gör oss redo för att korsa atlanten.. Pontus sitter och pillar på satphonen och jag dricker kaffe+baileys. Mkt gott och behövligt för att lugna dom stackar nerverna inför imorgon.

Atlantsegligen försöker jag se lite som rehab för kropp och själ, ingen alkohol, försöka äta bra, läsa lite intressanta böcker, (hoppas på ingen sjösjuka). Finns liksom ingen anledning till stress, eftersom det inte finns några yttre faktorer som andra människor, som kan påverka en. Kanske iofs blir lite klaustrofobiskt, vi får se. Hoppas vi får lite fisk så vi inte svälter.. Hursomhelst tar vi det ganska coolt och lite med en klackspark. Tänker lite som att det bara är en två-tredagars segling, bara att det fortsätter och fortsätter varje morgon man vaknar i en dag till, och en dag till osv.. Inget konstig alls.

Önska oss lycka och SOL, massa SOL.

Båten just nu:

Pontus och Petter imorse:

Ja vi hörs väl snart om sisådär tre-fyra veckor!!

PUSS OCH KRAM OCH MASSA KÄRLEK//MALEE OCH PONTUS

Annonser

2 tankar om “SISTA DAGEN PÅ LAND.. PÅ ETT TAG

  1. Haha, så Petter hittade er :-).

    Lycka till nu och kommer tänka på er! Var ses vi sedan på den andra sidan? Hos brassarna kanske?

    Palito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s