Dominica 2012

Hej. Vi harnu tagit oss upp till dominica och ankrade först i Roseau på sydsidan där vi stannade över två nätter, på vägen upp från det stökiga och bullriga fort de france i martinique fick vi ett tonfisknapp och den tappade vi ju så klart, fin segling blev det då kursen är mer NNW, till Leeward islands. Vår kameraladdare till Canon G12 hade ju försvunn t på Kid Mikkelborgs båt Lady Lostries.. En båt vi använde för att vila ut oss på hellre än mini tua tua..

 

Våra kompisar från ZeBreak

 

Båtarna ligger i Wallilabou bay, Där var pontus första gången 1994, malee 2006 och nu igen 2012.

 

 

Seglingen mot martinique.

Dominica

Badkaret för tvagning =)

 

Amandas treestickhouse där hon bodde i djungeln och ryktet säger att KRONPRINSSESSAN Viktoria och Hans Ridderlighet Prins Daniel med Entourage hängde här och var avskärmade från världens ögon under deras topphemliga honeymoon!

Kid, han som plockar löven vid elden, han hyrde en bil som vi åkte runt med några dagar och kollade läget runt på domica, vi träffade mycket folk, och fick acces till dem djupare delarna i djungelen

 

I dominica finns det egentligen bara två stycken ankarplatser, den i roseau (huvudstaden) och den i portsmouth, i portsmouth har det tidigare varit ganska farligt att ligga för ankare men det är en organisation som kallas PAYS som har styrt upp säkerheten och man kan nu vara ankrad nära Big Pappas bar utan problem, hela bayen är säker skulle jag tro, vi ligger relativt nära (närmast stranden och det funkar utmärkt. Som sagt att det finns ingen nice beach att tala om men den som gillar natur och floder och djungel är Dominica den ö som är great när det gäller camping och djur och natur. 365 floder, vattenfall och bambubroar och hike trails som tar veckor att gå. Här kommer lite smakprov på vad vi pysslat med i djungeln!

 

Kid och pontus drog ut på en helvetesdjungeltur med : två machete, ett kokkärl och good intentions, och levde på löv oc sniglar i dessa dagar, vi klättrade horizontellt vertikalt och upp och ner i två dygn med Emergency övenatting och svidande hunger! Det var skit ballt!

 

Vi latjade jurassic park också i djungeln vid ett tillfälle!

 

Så nu är vi klara i Dominica och sticker ner till trinidad, det kommer bli kul det med!

Syns snart

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s