Februari 2014

Båten befinner sig nu längre norr ut i Karibien, ibland får vi lite uppdateringar och David o Erik verkar ha det mycket bra. Just nu tror jag dom har delat lite på sig och har besök från sina nära och kära.

Hur fick vi till det här då?

Det hela började nog mest av en slump, jag kommer ihåg för ca ett år sen så ringer telefonen medan jag sitter i bilen, det är en kille, Erik, han ville veta lite om Tua Tua då den var till salu, och så ville han snacka lite om det vore möjligt att kanske hyra den några månader, kanske till och med segla henne till Sverige.
Och vi ville väll inte sälja egentligen så jag babblar på lite om allt möjligt information om båten och vart hon ligger, också jag gillar iden om att få henne hemseglad, utan att prata detaljer så lät det som en bra ide om någon skulle vilja, han sa han skulle komma tillbaka om några dagar så vi pratade mer.. Det blev ett möte på café, några möten till där vi skissade på överenskommelsen och olika punkter, också vad för styrkor respektive svagheter hon har… Bildspel och historier utbyttes.. Vi kom alla bra överens och vi hade smått börjat utarbeta en plan. Några möten till och massa mejl om försäkringar, customs papper, svar och frågor, info om allting på båten.. Herregud här litar två stycken på att kunna flyga halva jorden runt och så ta någon buss ut i djungeln till Grenada marine, hitta en båt och sjösätta..

Inga problem, dom här killarna fick henne i sjön och självklart var det massa meck efter ett år på land, vissa saker hade vi kunnat förutspått men vissa var dom tvungna att lösa på plats!

20140226-121923.jpg

Nu när hon är på väg till Stockholm, till sommaren senvåren blir det väll, och förhoppningsvis efter lite service och omhändertagande kanske vi kan rulla ut i svenska skärgården, det vore fint att utforska hemmaplan lite!

Vi följer grabbarna spänt, jag tror dom sover på durken då båda är över 190cm långa… Fast det var nog David klar över då han har en Laurin Koster, en sån trä koster, 26ft. Vet inte riktigt vad den heter eller vilket nummer hon har… Men Tua Tua är ju stor i förhållandevis! 🙂

Pontus

20140226-121827.jpg
Haugesund på kurs.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s